Raejuusto-kermaviilikastike

Kermaviili maustetaan hyppysellisellä suolaa, ½-1 tl sokeria maun mukaan ja n. 1 tl etikkaa.

Sekoitetaan ja tarkistetaan maku.

Saa olla pikkuisen makeaa, mutta ei liikaa.

Lisätään raejuusto ja sekoitetaan tasaiseksi.

Sopii hyvin lehtisalaatin kastikkeeksi.

Erilaisia salaatteja ja sekaan tomaattia, kurkkua sekä runsaasti tilli- ja persiljasilppua.

Salaatti sopii erityisesti uusien perunoiden miksei vanhojenkin, kalan, kanan tai lihan lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 52 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki303g242kcal39.4g6.1g6.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 303g401kcal8g9.7g36.3g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 6.1g25kcal0g6.1g0g0g
Etikka laimennettu (Eldorado), annos 5g11g3.3kcal0g1.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1248g1342kcal94.8g46g84.8g0g
Valittu annoskoko624g671kcal47.4g23g42.4g0g
Annoskoko puolitettuna312g336kcal23.7g11.5g21.2g0g
Arvot/100g100g108kcal7.6g3.7g6.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429803