Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g2122g998kcal65.8g84.9g42.4g0g
Siirappi 891g2688kcal0.9g660.5g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 350g1065kcal30.6g194g6.7g48.7g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g414g1449kcal55.9g271.5g12g22.8g
Vehnäjauho puolikarkea 1380g4734kcal140.6g965.7g16.6g48.3g
Hiiva, 50g212g130kcal27.8g2.3g0.8g0g
Suola, annos 3g42g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)509g1931kcal59.6g392.2g11.2g72.8g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)318g812kcal52.8g108.6g19.4g95.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12480g27608kcal868g5359.4g218.2g576.2g
Valittu annoskoko6240g13804kcal434g2679.7g109.1g288.1g
Annoskoko puolitettuna3120g6902kcal217g1339.9g54.6g144.1g
Arvot/100g100g221kcal7g42.9g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183