Ciapatta

Lisää hiiva kylmään veteen.

Lisää noin puolet vehnäjauhoista ja sekoita veteläksi taikinaksi.

Lisää ruisjauhot ja sekoita.

Lisää öljy, siirappi ja suola.

Alusta loput vehnäjauhot mukaan mutta jätä taikina löysäksi.

Kohota taikinaa pöydällä peitettynä noin 1,5-2 tuntia.

Leivo taikinasta kaksi pitkulaista leipää ja painele ne litteiksi pellille.

Paista leipiä 250C uunissa noin 20 minuuttia.

Laita uuniin paistamisen ajaksi vesiastia, jotta leivät saavat rapean kuoren.

Ote leivät uunista ja annan jäähtyä peittämättä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 101 grammaa

Jeranen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 259g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g5.7g21kcal2.6g2.3g0.3g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 29g87kcal2.5g15.8g0.5g4g
Vehnäjauho puolikarkea 303g1039kcal30.8g211.9g3.6g10.6g
Siirappi 10g31kcal0g7.7g0g0g
Oliiviöljy 14g124kcal0g0g14g0g
Suola, annos 3g5.2g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2600kcal71.8g475.4g36.8g29.2g
Valittu annoskoko625g1300kcal35.9g237.7g18.4g14.6g
Annoskoko puolitettuna313g650kcal18g118.9g9.2g7.3g
Arvot/100g100g208kcal5.7g38g2.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=117206