Puolukka-maustekakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl fariinisokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 dl puolukkasurvosta
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 dl voisulaa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

2. Kaada joukkoon puolukkasurvos, munat, kerma ja voisula.

3. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän, vian sen verran, että aineet tasoittuvat.

4. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista kakkua 175-asteisessa uunissa 60-70 minuuttia.

Lähde: www. hs.fi/ruoka

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Thya
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho (Sunnuntai), annos 65g149g522kcal17.9g105.9g3.1g4.5g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g153g597kcal0.3g148.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2g7.4kcal0.1g1.6g0.1g0g
Neilikka, annos 4g4.1g15kcal0.1g3.3g0.1g0g
Puolukkasurvos sokeroimaton 102g40kcal0.4g6.9g0.5g2.7g
Kananmuna kuorineen punnittu61g77kcal6.7g0.2g5.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 102g337kcal2g3.1g35.7g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g51g368kcal0.5g0.5g40.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3926kcal56g540.2g171.6g14.4g
Valittu annoskoko625g1963kcal28g270.1g85.8g7.2g
Annoskoko puolitettuna313g982kcal14g135.1g42.9g3.6g
Arvot/100g100g314kcal4.5g43.2g13.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=128666