Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 235g807kcal24g164.6g2.8g8.2g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)87g321kcal12.2g47.7g6.9g9.5g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%3.6g9kcal0.5g0.4g0.2g1.8g
Vesi, vesijohtovesi 253g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen18g130kcal0g0g14.5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka18g159kcal0g0g18.1g0g
Sokeri 4.3g18kcal0g4.3g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2888kcal73.4g434g85g39g
Valittu annoskoko625g1444kcal36.7g217g42.5g19.5g
Annoskoko puolitettuna313g722kcal18.4g108.5g21.3g9.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979