Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 125g428kcal12.7g87.4g1.5g4.4g
Sokeri 82g331kcal0g81.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 128g895kcal0.8g0g100.9g0g
Mustikka192g64kcal1g12.3g0.8g6.3g
Kananmuna kuoreton 35g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Leivinjauhe 3.2g5.6kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.6g10kcal0g2.5g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 58g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3569kcal38.2g370g213.6g21.4g
Valittu annoskoko625g1785kcal19.1g185g106.8g10.7g
Annoskoko puolitettuna313g892kcal9.6g92.5g53.4g5.4g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134796