Lämmin perunasalaatti

1. Pese perunat hyvin ja keitä suolattomassa vedessä

2. Viipaloi (kevät) sipulit ja puolita kirsikkatomaatit.

Revi rucola ja jääsalaatti laakealle vadille ja levitä tomaatit ja sipulit salaatille.

3. Sekoita kastikkeen ainekset (öljy, viinietikka, sinappi, sokeri, mustapippuri) kulhossa.

4. Leikkaa perunat puoliksi tai lohkoiksi ja pyörittele kastikkeessa

5. Levitä perunat salaatille.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

B2
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorineen, keitetty, suolaton 420g231kcal6.7g55.4g0.7g3.6g
Sipuli (kuorittu)45g12kcal0.6g2.1g0.1g0.8g
Rucola-ruukkusalaatti (Pirkka), annos 50g26g6.6kcal0g0g0g0g
Jääsalaatti ruukussa, Pirkka11g1.1kcal0.1g0.1g0g0.1g
Kirsikkatomaatti, suomalainen79g16kcal0.5g3g0.2g1.1g
Dijonsinappi, Maille, Original5.3g3.7kcal0.2g0.4g0.2g0.2g
Rypsiöljy 21g186kcal0g0g21g0g
Viinietikka 16g3.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.1g8.5kcal0g2.1g0g0g
Mustapippuri 0.5g1.5kcal0.1g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g939kcal16.4g126.8g44.4g11.8g
Valittu annoskoko625g470kcal8.2g63.4g22.2g5.9g
Annoskoko puolitettuna313g235kcal4.1g31.7g11.1g3g
Arvot/100g100g75kcal1.3g10.1g3.6g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134848