Omenapiirakka (gluteeniton)

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon vuorotellen veden ja rasvan kanssa.

Kaada taikina voideltuun uunivuokaan (25cm).

Sekoita täytteen ainekset kulhossa (kermaviili, sokeri, muna ja vanilja).

Kaada täyte piirakan päälle.

Asettele omenalohkot piirakkapohjan päälle.

Ripottele kanelisokeri päälle.

Paista 200 asteteisessa uunissa n. 40min.

Tarjoa vaniljakastikkeen tai -jäätelon kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 109 grammaa

Tonton
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu57g72kcal6.3g0.2g5.1g0g
Sokeri 121g493kcal0g121.3g0g0g
Semper Fin Mix jauhoseos150g510kcal3.7g121.5g0.7g0g
Leivinjauhe 4.8g8.4kcal0.2g1.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.8g15kcal0g3.8g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 71g0kcal0g0g0g0g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g71g514kcal0.7g0.7g57.1g0g
Kermaviili, rasvaa 6 %, vähälaktoosinen 95g82kcal3g4.2g5.7g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.3g0.1g2.7g0g
Sokeri 20g81kcal0g20g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.9g7.6kcal0g1.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.9g6.9kcal0.1g1.5g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3654kcal34.6g554g142.8g0g
Valittu annoskoko625g1827kcal17.3g277g71.4g0g
Annoskoko puolitettuna313g914kcal8.7g138.5g35.7g0g
Arvot/100g100g292kcal2.8g44.3g11.4g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=136813