Puolukkapuuro

Sauvasekoittimella silpuksi puolukat ja hieman sokeria mukaan.

Vettä kattilaan noin 7 dl. Kiehautetaan.

Puolukat kaadetaan kiehuvaan veteen.

Lisätään melkein heti perään mannasuurimot ja ripaus suolaa.

Keitellään, kunnes mannapuuro valmis.

Jäähdytetään täysin kylmäksi ja vatkataan todella vaaleaksi ja kuohkeaksi ja tarkistetaan sokerinmäärä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Toeima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 34g137kcal0g33.8g0g0g
Puolukka 141g55kcal0.6g9.6g0.7g3.7g
Mannasuurimo, myllyn paras56g197kcal7.2g39.1g1.1g2.3g
Vesi394g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g778kcal15.6g165g3.6g12g
Valittu annoskoko625g389kcal7.8g82.5g1.8g6g
Annoskoko puolitettuna313g194kcal3.9g41.3g0.9g3g
Arvot/100g100g62kcal1.2g13.2g0.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=139779