Luomusämpylät

Liuota hiiva lämpimään veteen, sekoita siirappi ja 6 dl jauhoja sekaan ja anna taikinajuuren muhia 20 min. Lisää loput aineet, tee löysähkö taikina, kohota 15 min. Leivo sämpylöiksi, kohota ja paista.

225 astetta n. 10 min

Reseptistä tulee n. 17 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin sämpyläjauhoseos 1 dl = 70g343g1148kcal41.1g226.1g8.2g28.1g
Grahamjauho 21g69kcal2.2g12.7g0.5g2.1g
Siirappi 15g46kcal0g11.3g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 15g49kcal4.4g1.1g3g4.7g
Seesaminsiemen, kuorineen 12g82kcal3.3g0.8g7.1g1.5g
Rypsiöljy 10g84kcal0g0g9.5g0g
Vesi190g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 19g14kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2984kcal107g504.4g56.8g75.4g
Valittu annoskoko625g1492kcal53.5g252.2g28.4g37.7g
Annoskoko puolitettuna313g746kcal26.8g126.1g14.2g18.9g
Arvot/100g100g239kcal8.6g40.4g4.5g6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=143010