Lapskoussi

1 1/2 kg raavaan, sian ja lampaan lapaa, rintaa ja potkaa
2 dl sipulilohkoja
15 valkopippuria
15 maustepippuria
2 l vettä
2 dl parin millin porkkanasuikaleita
2 dl parin millin lanttusuikaleita
2 l perunalohkoja
1 tl suolaa
Leikkaa liha noin kananmunan kokoisiksi paloiksi.

Pane lihat, pippurit ja sipulilohkot uunivuokaan niin, että sianlihat tulevat päällimmäisiksi.

Lisää vettä niin, että lihat juuri peittyvät.

Anna lihojen hautua 2 - 3 tuntia 100-asteisessa uunissa.

Siivilöi lihoista liemi.

Pane kasvissuikaleet ja perunalohkot liemeen kiehumaan ja keitä kasvikset pehmeiksi.

Kaada liemi pois ja soseuta kasvikset muusiksi.

Nypi lihat mahdollisimman hienoksi.

Sekoita raaka-aineista tasainen massa ja ohenna keitinliemellä, kunnes sose on notkeaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 483 grammaa

Alppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sianliha keskiarvo 243g530kcal44.4g0g39.6g0g
Sipuli 16g4.9kcal0.2g0.8g0g0.3g
Valkopippuri 1.1g3.2kcal0.1g0.5g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 324g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g11g2.9kcal0.1g0.6g0g0.3g
Lanttu, keitetty, suolaa 10g2.8kcal0.1g0.5g0g0.2g
Peruna, keskikokoinen 60g19g12kcal0.3g2.5g0g0.2g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1111kcal90.4g9.8g79.2g2.6g
Valittu annoskoko625g556kcal45.2g4.9g39.6g1.3g
Annoskoko puolitettuna313g278kcal22.6g2.5g19.8g0.7g
Arvot/100g100g89kcal7.2g0.8g6.3g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147392