Bataatti-tomaatti-juustokeitto

Kuori ja viipaloi bataatit.

Lisää viipaleet kiehuvaa (n.3 litraa) suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsäksi.

Ota keitinvesi talteen ja soseuta bataatit.

Laita bataattisose kattilaan, lisää 500g tomaattimurkaa ja 200 g sipulikuutioita sekä bataattien keitinvettä sen verran että ei ole ihan paksua puuroa.

Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.

Lisää 2,5 dl 3-juuston ruokakermaa ja ana kiehahtaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 433 grammaa

Haanis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 307g249kcal4.8g51.7g0.2g9.2g
Tomaattimurska (Euro shopper)90g27kcal0.9g3.6g0.4g0.2g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g45g54kcal1.5g1.6g4.5g0g
Sipulikuutiot, Pirkka 200g36g9kcal0.4g1.7g0.1g0.6g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 145g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g679kcal15.2g117.2g10.4g20g
Valittu annoskoko625g339kcal7.6g58.6g5.2g10g
Annoskoko puolitettuna313g170kcal3.8g29.3g2.6g5g
Arvot/100g100g54kcal1.2g9.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=147600