Amerikkalaiset pannukakut (Olivia)

1. Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.

Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten.

Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola.

Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10min.

3. Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi.

Lisää pannulle n. 2tl voita.

Kaada pannulle n. desilitra taikinaa.

Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta.

Käännä pannukakku norkealla lastalla ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

4. Pienennä lämpötilaa.

Lisää nokare voita ja paista loput pannukakut.

Olivian vinkkejä onnistumiseen:
- Anna piimän ja kananmunien lämmetä huoneenlämmössä enen taikinan valmistamista.

- Älä vatkaa taikinaa liikaa, ettei jauhojen gluteiini muodosta taikinaan sitkoa.

- Paista mieluummin liian alhaisella kuin liian korkealla lämpötilalla.

- Kaada taikina pannulle spiraalimaisena nauhana, jolloin pannukakusta tulee tasaisen paksu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 127 grammaa

Kuuteppi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Piimä AB Acidophilus Valio344g182kcal11g15.5g8.6g0g
Kananmuna kuorineen punnittu67g84kcal7.4g0.2g6g0g
Voi, 1 tl, 5 g25g179kcal0.2g0.2g19.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 160g548kcal16.3g111.8g1.9g5.6g
Leivinjauhe 4.9g8.6kcal0.3g1.9g0g0g
Hunaja 20g65kcal0.1g15.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2g7.9kcal0g1.9g0g0g
Ruokasuola jodioitu 3.2g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2151kcal70.6g294.8g72.4g11.2g
Valittu annoskoko625g1076kcal35.3g147.4g36.2g5.6g
Annoskoko puolitettuna313g538kcal17.7g73.7g18.1g2.8g
Arvot/100g100g172kcal5.6g23.6g5.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=172011