Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g438g473kcal85.3g0g14.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 117g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)32g8.7kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Voi, 1 tl, 5 g15g107kcal0.1g0.1g11.7g0g
Mustapippuri 0.6g1.6kcal0.1g0.2g0g0.2g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g20g72kcal2.2g0.1g6.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1322kcal176.2g3.8g66.4g1.4g
Valittu annoskoko625g661kcal88.1g1.9g33.2g0.7g
Annoskoko puolitettuna313g331kcal44.1g1g16.6g0.4g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993