Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 329g126kcal3.3g22.7g0.7g8.2g
Valkosipuli 9g10kcal0.7g1.5g0.1g0.2g
Sipuli 72g22kcal0.9g3.5g0.1g1.2g
Kasvisliemikuutio 132g401kcal12.5g17.8g30.9g2.1g
Mustapippuri 0.7g1.8kcal0.1g0.3g0g0.2g
Basilika, tuore10g3.9kcal0.3g0.5g0.1g0.4g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g66g166kcal10.5g1.1g13.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1506kcal58g104g90.4g25g
Valittu annoskoko625g753kcal29g52g45.2g12.5g
Annoskoko puolitettuna313g377kcal14.5g26g22.6g6.3g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=195484