Kikhernemuhennos

Silppua valkosipuli ja chili, kuullota oliiviöljyssä kunnes pehmenneet ja maut irronneet.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää purkillinen kikherneitä, raasta joukkoon sitruunan kuori ja purista sen jälkeen sekaan sitruunan mehu.

Hauduta miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.

Survo muutama kikherne kattilan seinää vasten ja sekoita "tahnamaiseksi" ja anna hautua vielä muutama minuutti.

Tarjoile vaikka paistetun kanan kylkiäisenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 149 grammaa

Zipa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kikherne säilötty Bonduelle421g547kcal27.4g84.2g12.6g21g
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 126g34kcal0.5g1.8g0.9g2.3g
Oliiviöljy 16g140kcal0g0g15.8g0g
Valkosipuli 15g16kcal1.2g2.4g0.1g0.3g
Chili paprika punainen47g19kcal0.9g4.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1511kcal60g185.4g58.8g47.2g
Valittu annoskoko625g755kcal30g92.7g29.4g23.6g
Annoskoko puolitettuna313g378kcal15g46.4g14.7g11.8g
Arvot/100g100g121kcal4.8g14.8g4.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=218503