Soijarouhebolognese

AINEKSET:
2 dl tummaa soijarouhetta
0,5 dl rypsiöljyä
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 sipuli
1 porkkana
500 g tomaattimurskaa
1 dl basilikaa tuoreena / 2 tl kuivana
1,5 tl mustapippuria
1 dl ruokakermaa (tai kaura/soijakermaa)

***
VALMISTUS

- Kuumenna rypsiöljy.

- Sekoita joukkoon soijarouhe.

- Paista soijarouhetta hieman.

- Lisää vesi vähitellen.

- Rouhe on valmis kun vesi on imeytynyt.

- Hienonna sipulit, porkkana ym.
- Lisää hienonnetut rouheen sekaan.

- Jatka paistamista, voit lisätä öljyä.

- Lisää loput ainekset mukaan.

- Lämmitä keskilämmöllä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g34g10kcal0.2g2g0.1g0.8g
Sipuli (kuorittu)26g7kcal0.3g1.3g0.1g0.4g
Basilika, tuore52g21kcal1.6g2.6g0.4g2g
Soijakastike 19g11kcal1g1.8g0g0g
Vesi52g0kcal0g0g0g0g
Soijarouhe, tumma, 30g104g337kcal52.1g31.3g0.5g5.7g
Rypsiöljy 24g207kcal0g0g23.5g0g
Tomaattimurska 261g77kcal1.5g13.8g0.5g5g
Kaurakerma, Oatley, 2.5 dl purkki52g78kcal0.5g3.1g6.8g0.4g
Mustapippuri 1.6g4.4kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1504kcal114.8g113g64g29.4g
Valittu annoskoko625g752kcal57.4g56.5g32g14.7g
Annoskoko puolitettuna313g376kcal28.7g28.3g16g7.4g
Arvot/100g100g120kcal9.2g9g5.1g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=232466