Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 73g529kcal0.9g0.3g59.3g0g
Sokeri 41g168kcal0g41.3g0g0g
Muna, annos 60g29g26kcal2.2g0.2g1.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 63g217kcal6.4g44.3g0.8g2.2g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 29g98kcal0g23.8g0g0.4g
Leivinjauhe 2.4g4.3kcal0.1g0.9g0g0g
Raparperi 243g82kcal1.7g13.4g0.2g3.4g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 97g62kcal3.1g4.7g3.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.9g20kcal0g4.8g0g0g
Sokeri41g168kcal0g41.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2747kcal28.8g350g131g12g
Valittu annoskoko625g1373kcal14.4g175g65.5g6g
Annoskoko puolitettuna313g687kcal7.2g87.5g32.8g3g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205