Kesäkurpitsa-sämpyläruudut (yhteishyvä)

Raasta kesäkurpitsa ja lisää suola.

Anna seistä tunnin ajan.

Purista raasteesta vesi pois.

Lisää siirappi, siemenet ja kesäkurpitsaraaste.

Alusta taikina jauhoilla löysäksi.

Lisää öljy ja loput jauhot vähitellen.

Alusta kimmoisaksi.

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Taputtele levyksi.

Anna kohota 15 minuuttia.

Jaa kohonnut leipä taikinpyörällä neliöiksi.

Voitele pinta öljyllä ja ripottele päälle siemeniä.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 174 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa68g12kcal0.3g1.7g0.4g0.5g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Vesi158g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi, tumma23g72kcal0g16.7g0g0g
Auringonkukansiemen 23g134kcal5.2g2.8g11.1g1.4g
Sämpyläjauho Sunnuntai kaurainen sämpyläjauho (Sunnuntai)338g1182kcal47.3g222.9g10.1g16.9g
Öljy, keskiarvo (E), annos 10g10g91kcal0g0g10.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2981kcal105.6g488.2g63.4g37.6g
Valittu annoskoko625g1490kcal52.8g244.1g31.7g18.8g
Annoskoko puolitettuna313g745kcal26.4g122.1g15.9g9.4g
Arvot/100g100g239kcal8.4g39.1g5.1g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=242361