Merellinen patakeitto

Sulata voi isossa kattilassa ja pehmitä siinä pienitty fenkoli.

Lisää tuoretta tai kuivattua valkosipulia (itse käytin kuivattua valkosipulirouhetta) ja jatka paistamista hetki.

Lisää vesi, kala- tai kasvisliemikuutio ja valkoviini ja keitä noin 10 minuuttia.

Lisää kerma, tomaattipyree ja pieniksi paloiksi pilkotut kasvikset (pari porkkanaa, pieni lanttu, vähän kukkakaalia tai pakastekeittopussi).

Keitä noin 10 minuuttia.

Lisää sulatetut ja pienemmäksi revityt seitifileet ja sulatettu merellinen sekoitus.

Anna kiehua reilut 10 minuuttia.

Mausta suolalla ja valkopippurilla ja suurusta halutessasi.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 296 grammaa

Sunnikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Gourmese del mar (La caldera), annos 270g90g63kcal11.8g0.9g1.4g0g
Alaskanseitifilee (Lidl), annos 1000g121g80kcal20.5g0g0.8g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 60g199kcal1.2g1.8g21.1g0g
Vesi211g0kcal0g0g0g0g
Fenkoli, annos 100g24g7.5kcal0.3g1.8g0g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g42g12kcal0.3g2.5g0.1g1.1g
Kukkakaali 12g2.9kcal0.2g0.3g0g0.3g
Lanttu 18g5.2kcal0.2g0.8g0.1g0.3g
Voi, 1 tl, 5 g3.6g26kcal0g0g2.9g0g
Suuruste, ruskea kastike (Maizena), annos 15g4.5g17kcal0g4.2g0g0g
Valkoviini kuiva 30g21kcal0.1g0.2g0g0g
Kalaliemikuutio 3.3g10kcal0.3g1.1g0.5g0g
Tomaattipyree, Pirkka4.5g3.7kcal0.2g0.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g895kcal70.2g29g53.8g4.8g
Valittu annoskoko625g448kcal35.1g14.5g26.9g2.4g
Annoskoko puolitettuna312g224kcal17.6g7.3g13.5g1.2g
Arvot/100g100g72kcal5.6g2.3g4.3g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=249609