Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g118g24kcal0.7g4.5g0.4g1.7g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 36g4.5kcal0.4g0.3g0.1g0.4g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki95g76kcal12.3g1.9g1.9g0g
Hunajameloni kuorittu 83g30kcal0.5g6.5g0.1g0.7g
Parsakaali brokkoli 47g17kcal2.2g0.9g0.1g1.2g
Saksanpähkinä 17g113kcal2.4g0.5g10.8g2.6g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g14g10kcal0.4g2.4g0g0g
Persilja 4.7g1.3kcal0.1g0.1g0g0.4g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g109g98kcal6.9g17.4g0.3g0g
Kananmuna, keitetty 78g111kcal9.8g0.2g8g0g
Rypsiöljy 13g113kcal0g0g12.8g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml12g2.5kcal1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1199kcal73.4g69.4g69g14g
Valittu annoskoko625g600kcal36.7g34.7g34.5g7g
Annoskoko puolitettuna313g300kcal18.4g17.4g17.3g3.5g
Arvot/100g100g96kcal5.9g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004