Sämpyt

Kädenlämpöiseen veteen sokeri, suola ja jauhot, johon lisätty kuivahiiva.

Lisää jauhot pienissä erissä, vaivaa kunnolla, kohota taikinaa 30 min. Tee sämpylät, kohota liinan alla vielä 30 min, voitele vedellä ennen paistoa.

Paista 10-12 min/225 C

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 76 grammaa

Naksu70
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)412g1441kcal49.4g284g7.8g20.6g
Vesi, vesijohtovesi 172g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.4g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g4.1g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl34g309kcal0g0g34.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3499kcal98.8g568g84.2g41.2g
Valittu annoskoko625g1749kcal49.4g284g42.1g20.6g
Annoskoko puolitettuna313g875kcal24.7g142g21.1g10.3g
Arvot/100g100g280kcal7.9g45.4g6.7g3.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266462