Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 135g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g3.7g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 202g95kcal3.7g14.5g1.9g2.5g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g269g889kcal32.3g177.7g6.5g22.1g
Suola, annos 3g2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 14g119kcal0g0g13.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2205kcal72g384.4g43.8g49.2g
Valittu annoskoko625g1103kcal36g192.2g21.9g24.6g
Annoskoko puolitettuna313g551kcal18g96.1g11g12.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.8g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274021