Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)186g50kcal2.4g8.9g0.4g3.2g
Valkosipuli, tuore, silputtu3.1g3.3kcal0.2g0.5g0g0.1g
Rypsiöljy 3.1g28kcal0g0g3.1g0g
Sokeri 1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 5.8g20kcal0.6g4g0.1g0.2g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g6.3g14kcal0.9g1.4g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 420g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g240kcal8.2g32.2g8.2g7g
Valittu annoskoko625g120kcal4.1g16.1g4.1g3.5g
Annoskoko puolitettuna313g60kcal2.1g8.1g2.1g1.8g
Arvot/100g100g19kcal0.7g2.6g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=275330