Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt194g89kcal6.2g9.3g2.9g0g
Hiiva 19g15kcal2.5g0.2g0.1g1.3g
Suola, annos 3g1.9g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 16g47kcal0g11.5g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 25g82kcal7.3g1.8g5g7.7g
Ruisjauho (Rainbow)155g497kcal15.5g97.8g3.6g21.7g
Vehnäjauho puolikarkea 151g520kcal15.4g106g1.8g5.3g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl39g349kcal0g0g38.8g0g
Puolukka 23g9kcal0.1g1.6g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3214kcal94g456.4g104.6g73.2g
Valittu annoskoko625g1607kcal47g228.2g52.3g36.6g
Annoskoko puolitettuna313g804kcal23.5g114.1g26.2g18.3g
Arvot/100g100g257kcal7.5g36.5g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600