Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini2.3g8kcal2g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton29g6kcal0.1g0.5g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 228g146kcal7.3g11g8g0g
Kananmuna, keitetty 137g195kcal17.1g0.4g14g0g
Sipuli (kuorittu)46g12kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g171g222kcal41.7g2.6g3.9g0g
Tilli mauste5.2g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Ruohosipuli, tuore8g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1186kcal138g34.2g52g1.8g
Valittu annoskoko625g593kcal69g17.1g26g0.9g
Annoskoko puolitettuna313g296kcal34.5g8.6g13g0.5g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121