Parsakeitto (Kevennys)

2 pnt valkoinenparsa
1 kpl sipuli
1 kpl valkosipulinkynsi
2 dl kevytkerma
1 dl valkoviini
3 dl vesi
2 rkl kasvisliemi fondi
4 siivua ilmakuivattu kinkku
Öljy, suola, mustapippuri

Leikkaa parsoista kanta pois ja pilko pieneksi.

Kuori ja pilko sipulit.

 
Laita kaikki kasvikset kattilaan ja kuullota hetki öljyssä.

Lisää kerma, vesi, valkoviini ja fondi, anna parsojen hautua kypsäksi.

Soseuta sauva-tai tehosekoittimella sileäksi.

Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Tarjoile Ilmakuivatunkinkun kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsa 252g39kcal3.2g3g0.5g3.8g
Sipuli 28g8.4kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2g2.1kcal0.2g0.3g0g0g
Kevytkerma101g121kcal3.2g4.5g10.1g0g
Valkoviini kuiva 51g35kcal0.2g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 152g0kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g13g11kcal0.4g0.4g0.9g0.1g
Ilmakuivattu kinkku, siivu=10g (Zimbo gourmet), annos 10g20g51kcal4.4g0.2g3.5g0g
Rypsiöljy 5g45kcal0g0g5g0g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g626kcal24g20.4g40.2g8.8g
Valittu annoskoko625g313kcal12g10.2g20.1g4.4g
Annoskoko puolitettuna313g157kcal6g5.1g10.1g2.2g
Arvot/100g100g50kcal1.9g1.6g3.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296402