Kesäkurpitsakeitto (Koskenlaskijalla höystetty)

Pilko kesäkurpitsa reilun kokoisiksi paloiksi ja lohko/pilko sipuli.

Keitä vedessä niin että kurpitsat hieman pehmenevät.

Lisää joukkoon liemikuutio.

Ota pois hellalta ja soseuta sauvasekoittimella ja lisää koskenlaskijajuusto.

Soseuta tasaiseksi keitoksi.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta pippurilla ja lisää myös suolaa jos tarvis.

Keittoon antaa hyvää makua myös varsiselleri (n. 2 vartta).

Paloittele ja lisää kurpitsanpalojen ja sipulien kanssa samaan aikaan.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 298 grammaa

Desgnr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 378g68kcal2.1g9.5g1.5g2.6g
Vesi189g0kcal0g0g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g27g76kcal5.2g0g6g0g
Kasvisliemikuutio, 1kpl, Rainbow5.5g14kcal0.5g0.5g1.1g0.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g25g6.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g331kcal16.2g22.4g17.4g6.2g
Valittu annoskoko625g166kcal8.1g11.2g8.7g3.1g
Annoskoko puolitettuna313g83kcal4.1g5.6g4.4g1.6g
Arvot/100g100g27kcal1.3g1.8g1.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=298615