Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)5.5g1.5kcal0.1g0.3g0g0.1g
Peruna, keskikokoinen 60g50g30kcal0.8g6.6g0.1g0.5g
Oliiviöljy 10g89kcal0g0g10.1g0g
Tomaattimurska 323g95kcal1.8g17.1g0.6g6.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)9g9kcal0.7g1.5g0g0.2g
Sokeri 1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Suola, annos 3g0.5g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 24g6.6kcal0.8g0.3g0.2g0.4g
Vesi202g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g472kcal8.4g54g22g14.6g
Valittu annoskoko625g236kcal4.2g27g11g7.3g
Annoskoko puolitettuna313g118kcal2.1g13.5g5.5g3.7g
Arvot/100g100g38kcal0.7g4.3g1.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766