Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 91g656kcal1.1g0.4g73.6g0g
Sokeri 154g624kcal0g153.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 66g95kcal8.3g0.2g6.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 118g404kcal12g82.3g1.4g4.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3g9kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Raparperi 145g49kcal1g8g0.1g2g
Sokeri 29g118kcal0g28.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 12g40kcal0g9.8g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4040kcal45.8g582g164.2g14.2g
Valittu annoskoko625g2020kcal22.9g291g82.1g7.1g
Annoskoko puolitettuna313g1010kcal11.5g145.5g41.1g3.6g
Arvot/100g100g323kcal3.7g46.6g13.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251