Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi235g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki98g55kcal8.3g4.9g0.2g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.6g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 7.8g26kcal0g6.3g0g0g
Suola, annos 3g5.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 47g176kcal6.8g26.8g3.4g4.7g
Vehnälese, Liperin mylly10g14kcal1.5g0.9g0.5g5.4g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g26g82kcal2.8g16.3g0.6g2.8g
Vehnäjauho puolikarkea 176g605kcal18g123.5g2.1g6.2g
Rypsiöljy 11g94kcal0g0g10.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g2103kcal74.8g357.4g34.8g38.2g
Valittu annoskoko625g1052kcal37.4g178.7g17.4g19.1g
Annoskoko puolitettuna313g526kcal18.7g89.4g8.7g9.6g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558