Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 129g918kcal1g0.5g103.4g0g
Sokeri 82g334kcal0g82.3g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai126g441kcal15.1g89.4g2.6g3.8g
Kananmuna kuoreton 36g51kcal4.4g0.1g3.6g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)48g16kcal1.6g2.4g0g0g
Leivinjauhe 3.2g5.7kcal0.2g1.2g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.2g13kcal0g3.2g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g194g66kcal0.4g13.8g0.6g3.5g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.2g12kcal0.1g2.6g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3712kcal45.6g391g220.6g14.6g
Valittu annoskoko625g1856kcal22.8g195.5g110.3g7.3g
Annoskoko puolitettuna313g928kcal11.4g97.8g55.2g3.7g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272