Paahdettu paprika-linssikeitto

Pilko paprikat isoiksi lohkoiksi ja paahda niitä uunissa 225 asteessa niin kauan kunnes kuoreen alkaa tulla tummia pilkkuja.

Anna jäähtyä hetken, kuori ja pilko.

Huuhtele ja valuta linssit.

Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kuullota niitä öljyssä kattilanpohjalla hetki, lisää loput ainekset ja puolet vedestä.

Anna keiton kiehua hiljalleen, kunnes linssit ovat kypsiä (20-25 minuuttia).

Lisää vettä keittoon pikkuhiljaa tarpeen mukaan.

Soseuta sauvasekoittimella, tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 408 grammaa

Saara74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Paprika, punainen38g10kcal0.3g1.8g0.2g0.8g
Valkosipuli 2.7g2.9kcal0.2g0.4g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)19g5.2kcal0.2g0.9g0g0.3g
Tuore chili (Oma), annos 20g3.8g1.7kcal0.1g0.3g0g0.1g
Reformi kasvisliemivalmiste yrtti (1 kuutio 12g)4.6g11kcal0.8g0.6g0.5g0g
Timjami (tuore) (Järvikylä), annos 10g3.8g1.8kcal0.1g0.3g0g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka12g9kcal0.4g2.2g0.1g0.1g
Oliiviöljy, extra virgin (Borges)3.8g34kcal0g0g3.8g0g
Vesi307g0kcal0g0g0g0g
Linssit, punaiset, kuivattuna (Gogreen), annos 100g77g249kcal18.4g37.6g0.8g9.2g
Tomaatti, tuore153g31kcal0.9g5.8g0.5g2.1g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g715kcal43g100g11.8g25.8g
Valittu annoskoko625g357kcal21.5g50g5.9g12.9g
Annoskoko puolitettuna313g179kcal10.8g25g3g6.5g
Arvot/100g100g57kcal3.4g8g0.9g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=321936