Helppo leipä uunissa

Sekoita hiiva veteen, lisää muut aineet ja sekoita keskenään - ei vaadi vaivaamista.

Jätä nousemaan huoneenlämpöön 12 - 16 tunniksi.

Laita pata / kattila taikinan nostatuksen jälkeen kylmään uuniin ja uuni lämpiämään 230 asteeseen.

Nosta samoihin aikoihin taikina jauhotetulle leivinlaudalle.

Painele taikinasta ilmakuplat pois ja taittele reunat taikinan keskelle.

Nosta taikina HYVIN JAUHOTETULLE leivinliinalle kulhoon, taittele liinan reunat taikinan päälle ja jätä nousemaan vielä tunniksi.

Kun tunti on kulunut ja pata kunnolla lämmennyt, laita taikina pataan, kansi päälle ja uuniin 30 minuutin ajaksi.

Tämän jälkeen paista leipää vielä 15 min ilman kantta saadaksesi leipään hyvän värin.

Kaada leipä padasta ja anna jäähtyä ritilän päällä.

Nauti! Tämä on oikeasti hyvää ja ihanan rapeakuorista!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 95 grammaa

Marinoli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi383g0kcal0g0g0g0g
Hiiva, 50g6.8g4.2kcal0.9g0.1g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 142g488kcal14.5g99.6g1.7g5g
Hiivaleipävehnäjauho 90g294kcal10.9g53.6g2.5g5g
Suola, annos 3g2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1573kcal52.6g306.6g8.4g20g
Valittu annoskoko625g786kcal26.3g153.3g4.2g10g
Annoskoko puolitettuna313g393kcal13.2g76.7g2.1g5g
Arvot/100g100g126kcal4.2g24.5g0.7g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=323943