Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 103g78kcal1.9g15.9g0.2g1g
Vesi, vesijohtovesi 374g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 35g11kcal0.2g1.9g0.1g0.9g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g7.5g2.2kcal0.1g0.3g0g0g
Sipuli (kuorittu)8.4g2.3kcal0.1g0.4g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis79g88kcal17.3g0g2.4g0g
Emmental juustoraaste, lidl19g69kcal5.4g0g5.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g502kcal50g37g15.8g4g
Valittu annoskoko625g251kcal25g18.5g7.9g2g
Annoskoko puolitettuna313g126kcal12.5g9.3g4g1g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.3g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312