Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi407g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 122g47kcal0.5g8.3g0.6g3.2g
Sokeri 35g141kcal0g34.6g0g0g
Mannasuurimo 61g193kcal6.2g38.8g0.7g2.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g762kcal13.4g163.4g2.6g10.6g
Valittu annoskoko625g381kcal6.7g81.7g1.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna313g191kcal3.4g40.9g0.7g2.7g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423