Valkosipuli-porkkanaperunat, Maidoton, Gluteeniton

8 (700 g) kiinteitä peunoita
11 (55 g) valkosipulöin kynttä
2 (120 g) sipulia
2 (170 g ) porkkanaa
3 rkl Culinesse (Maidoton, Laktoositon)
kasvirasvavalmiste
1½ tl ruususuolaa
Mustapippuria
2 rkl luomu rypsiöljyä

1. Kuori perunat, porkkanat, valkosipulit ja sipulit.

2. Leikkaa kaikki ohuiksi siivuiksi.

3. Huuhtele ja kuivaa perunaviipaleet.

4. Kuullota peruna-, porkkana-, valkosipuli- ja sipuliviipaleet kolmessa erässä kuumalla pannulla ruokalusikallisessa Culinessea.

5. Ripottele jokaiseen erään n. ½ tl ruususuolaa ja mustapippuria myllystä
6. Laita kuullotetut juurekset uuninkestävään vuokaan.

7. Tipauta muutamia pisaroita (n. pari rkl) luomu rypsiöljyä kuullotettujen juuresten päälle vuokaan.

8. Laita vuoka 180 asteiseen uuniin keskitasiolle n. 35-45 minuutiksi, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Nautiskele tätä maidotonta ja gluteenitonta herkkua hyvässä seurassa (saa yksinkin nautiskella) broilerirullien ja hunajporkkanoitten kera

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 188 grammaa

Marjusaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g387g232kcal5.8g50.3g0.4g3.5g
Valkosipuli 30g33kcal2.4g5g0.2g0.6g
Sipuli (kuorittu)66g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g94g26kcal0.6g5.6g0.2g2.4g
Culinesse (Flora), annos 10g25g115kcal0.1g0.1g12.7g0g
Suola, annos 3g5g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.7g4.6kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 16g137kcal0g0g15.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1131kcal20g129.6g58.4g16g
Valittu annoskoko625g566kcal10g64.8g29.2g8g
Annoskoko puolitettuna313g283kcal5g32.4g14.6g4g
Arvot/100g100g91kcal1.6g10.4g4.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=399165