Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g579g376kcal18.5g27.8g20.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.9kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2.9g4.9kcal0.2g0.9g0g0g
Sinappi 5.8g7.6kcal0.3g0.8g0.3g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g8.7g5.2kcal0.3g1.3g0g0g
Tilli mauste5.8g1kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g800kcal39g62.6g41.2g0.2g
Valittu annoskoko625g400kcal19.5g31.3g20.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna313g200kcal9.8g15.7g10.3g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789