Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)94g25kcal1.2g4.5g0.2g1.6g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g63g18kcal0.4g3.7g0.1g1.6g
Oliiviöljy 4.7g42kcal0g0g4.7g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 188g271kcal18.2g3.8g20.4g0.4g
Tomaattimurska 75g22kcal0.4g4g0.2g1.4g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g157g39kcal2g6.6g0.3g0g
Soijakastike 4.7g2.8kcal0.2g0.4g0g0g
Punaviini 31g22kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g897kcal46g48.2g51.8g10.2g
Valittu annoskoko625g448kcal23g24.1g25.9g5.1g
Annoskoko puolitettuna313g224kcal11.5g12.1g13g2.6g
Arvot/100g100g72kcal3.7g3.9g4.1g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424