Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g82g294kcal11.7g48g5.7g7.7g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 340g155kcal10.2g16.3g5.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 204g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g897kcal43.8g128.6g21.6g15.4g
Valittu annoskoko625g448kcal21.9g64.3g10.8g7.7g
Annoskoko puolitettuna313g224kcal11g32.2g5.4g3.9g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103