Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)281g231kcal5.1g49.4g0.3g2.8g
Porkkana 65g21kcal0.4g3.6g0.1g1.7g
Sianliha keskiarvo 141g307kcal25.7g0g22.9g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 1.5g4.4kcal0.2g0.2g0.3g0g
Sipuli 26g7.8kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Suola, annos 3g3.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 108g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g1142kcal63.4g108.8g47.4g9.8g
Valittu annoskoko625g571kcal31.7g54.4g23.7g4.9g
Annoskoko puolitettuna313g286kcal15.9g27.2g11.9g2.5g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129