Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow85g470kcal0.8g0.8g51.3g0g
Kananmuna kuoreton 47g67kcal5.9g0.1g4.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 83g286kcal8.5g58.3g1g2.9g
Leivinjauhe 4.3g7.5kcal0.2g1.6g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 171g61kcal0.3g12.1g0.2g3.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.4g14kcal0g3.4g0g0g
Omenasose makeuttamaton 38g29kcal0.1g6.5g0g0.6g
Margariini, 60%, Rainbow43g235kcal0.4g0.4g25.6g0g
Sokeri 73g295kcal0g72.6g0g0g
Ruishiutale 77g227kcal6.7g40g1.9g10.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3381kcal45.8g391.6g169.6g35.2g
Valittu annoskoko625g1691kcal22.9g195.8g84.8g17.6g
Annoskoko puolitettuna313g845kcal11.5g97.9g42.4g8.8g
Arvot/100g100g271kcal3.7g31.3g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324