Hillosarvet

25 g hiivaa
100 g voita
1 dl kermaa tai maitoa
1,5 rkl sokeria
2 maustemittaa suolaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
hilloa
munaa + raesokeria päälle

Murenna hiiva kulhoon.

Sulata rasva, lisää maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Kaada neste hiivan päälle ja sekoita.

Lisää sokeri, suola ja suurin osa jauhoista.

Alusta taikina ja ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota n 40 min. Vaivaa taikinaan loput jauhot pöydällä.

Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi palat pyöreiksi, halkaisijaltaan 24 sentin levyiksi.

Leikkaa levyt 6-8 kolmioksi.

Jaa kolmioille hilloa, kääri rullalle.

Kohota 30-40 minuuttia, voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria.

Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia.

Raaka-aineet painoivat 525 g,
Valmiina 498 g.
Suhdeluku 1,05.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 33 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hiiva 30g22kcal3.9g0.3g0.1g2.1g
Flora kevyt culinesse (Unilevel), annos 500g108g499kcal0.5g0.5g55.3g0.1g
Sokeri 24g97kcal0g23.8g0g0g
Suola, annos 3g1.8g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.311g1089kcal41.4g211.5g7.5g11.8g
Kananmuna kuoreton 11g15kcal1.3g0g1.1g0g
Mansikkamarmeladi (Saarioinen), annos 10g73g131kcal0.1g32g0g0g
7.1g0kcal0g0g0g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen60g20kcal2g2.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g3744kcal98.4g542g128g28g
Valittu annoskoko625g1872kcal49.2g271g64g14g
Annoskoko puolitettuna313g936kcal24.6g135.5g32g7g
Arvot/100g100g300kcal7.9g43.4g10.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91510