Puolalainen arkikeitto

Noin 1 - 1 1/2 litraa vettä, jossa keitetään
-2 x Peruna
-2 x Porkkana
-2 x Sipuli
-1 dl huuhdottuna linssejä (punaisia tai vihreitä)
-Kesäkurpitsa (kuorineen)

Soseutetaan kevyesti (eli ei ajeta sileäksi, vaan jätetään ruoviksi niin, että jää pikkuisia sattumia)

Lisätään 1 dl Soijakerma light (Alpro soija) tai tavallista ruokakermaa

Keitetään erikseen suikaloitua kaalia noin 300 g, joka sitten lisätään valmiiseen keittoon.

Idea siis siinä, että erikseen keittämällä keittoon jää reilusti purtavaa.

Valkokaalikin käy, mutta Savojin kaali on mielestäni parempi.

Valmiin keiton päälle lirautetaan muutama tippa hyvää oliiviöljyä.

Mausteina: valkosipuli, mustapippuri, paprika, curry, kuivatut yrtit maun mukaan (esim.

ruohosipuli, persilja, timjami) ja voi tämän laittaa myös lirauksen kasvis/kanafondia tai -kuution.

HUOM! Kaalin keitinlientä voi käyttää myös sosekeiton jatkeena.

Variaatiot: Kasviksia voi vaihdella maun ja sen mukaan, mikä jääkaapissa sattuu olemaan ja sekaan voi heittää papuja, broileria, keitettyä kananmunaa, lihapullia, ihan mitä tahansa "eilinpäivän jämiä".

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g48g29kcal0.7g6.3g0g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g35g10kcal0.2g2.1g0.1g0.9g
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Linssit, vihreät, kuivattuna, annos 100g27g98kcal7g15.8g0.7g2.3g
Kesäkurpitsa zucchini 80g15kcal0.4g2g0.3g0.6g
Kaali, valkokaali54g11kcal0.6g1.8g0.1g1.1g
Soijakerma light (Alpro soija), annos 100g27g19kcal0.5g0.9g1.4g0.2g
Vesi321g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 7.2g64kcal0g0g7.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g505kcal19.4g60.4g19.8g12g
Valittu annoskoko625g253kcal9.7g30.2g9.9g6g
Annoskoko puolitettuna312g126kcal4.9g15.1g5g3g
Arvot/100g100g40kcal1.6g4.8g1.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=91627