Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 25g102kcal0g25.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 54g77kcal6.7g0.2g5.5g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton205g348kcal15.4g2g30.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 31g107kcal3.2g21.9g0.4g1.1g
Kookoshiutale 18g122kcal1.5g1.2g11.9g3g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g44g176kcal0g43.6g0g0g
Saksanpähkinä 72g487kcal10.5g2.4g46.7g11.4g
Kinuskikastike (Rainbow)128g397kcal3.5g79.3g6.8g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)46g328kcal0g0g36.4g0g
Leivinjauhe 2.6g4.5kcal0.1g1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1250g4296kcal81.8g353.4g276.8g31g
Valittu annoskoko625g2148kcal40.9g176.7g138.4g15.5g
Annoskoko puolitettuna313g1074kcal20.5g88.4g69.2g7.8g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.3g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710