Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 1000g3023kcal179.2g485g10g107g
Vesi, vesijohtovesi 4000g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Naudanliha keskiarvo 500g764kcal96.5g0g42g0g
Sianliha keskiarvo 500g1092kcal91.4g0g81.5g0g
Suola, annos 3g12g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12504g9886kcal740.4g993g268g222.2g
Valittu annoskoko6252g4943kcal370.2g496.5g134g111.1g
Annoskoko puolitettuna3126g2472kcal185.1g248.3g67g55.6g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=274019