Maa-artisokkakeitto

Kuori perunat ja maa-artisokat ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi.

Laita maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan, jotta ne eivät mustu.

Kuori sipuli ja valkosipuli ja pilko ne pienemmäksi.

Laita kattilan pohjalle tilkka öljyä ja paista artisokkia ja perunoita öljyssä hetkisen, kunnes ne karamellisoituvat hiukan.

Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota vielä hetki.

Lisää vettä sen verran, että ainekset peittyvät.

Kiehauta vesi ja lisää mukaan liemikuutiot.

Anna kiehua 15-20 minuuttia kunnes perunat ja artisokat ovat kypsiä.

Soseuta keitto sauvasekoittimella.

Lisää soseutusvaiheessa mukaan maitoa, kunnes saat keitosta tarpeeksi juoksevan.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 314 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maa-artisokka 1803g821kcal9g147.8g3.6g72.1g
Peruna, keskikokoinen 60g952g571kcal14.3g123.7g1g8.6g
Sipuli (kuorittu)306g83kcal4g14.7g0.6g5.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g65g68kcal5.1g10.6g0.4g1.3g
Rypsiöljy 50g443kcal0g0g50.1g0g
Lihaliemikuutio Maggi50g140kcal4.5g3.5g11.5g0.1g
Kasvisliemikuutio (Maggi), annos 10g50g117kcal1.5g13.2g6.7g0g
Vesi, vesijohtovesi 2504g0kcal0g0g0g0g
Maito, Kevyt501g230kcal16g24g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12560g4946kcal108.8g675g162.8g174.6g
Valittu annoskoko6280g2473kcal54.4g337.5g81.4g87.3g
Annoskoko puolitettuna3140g1236kcal27.2g168.8g40.7g43.7g
Arvot/100g100g39kcal0.9g5.4g1.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=273374