Ohraryynivelli

Keitä ohraryynivelli mieluiten haudutuskattilassa niin ei tarvitse pelätä pohjaanpalamista.

Laita kattilaan ensin desi vettä ja 0,75 desiä ryynejä.

Kiehuta kunnes vesi on suurin piirtein imeytynyt ryyneihin ja lisää sitten maito.

Anna vellin kypsyä haudutuskattilassa 2-3 tuntia, kunnes maidon väri alkaa muuttua rusehtavaksi.

Silloin velli alkaa olla valmista.

Lisää valmiiseen velliin suola ja syö nautiskellen :)

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 393 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ohraryyni raaka (Myllyn paras), annos 60g400g1279kcal44g251.8g8g44g
Vesi533g0kcal0g0g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 5329g1804kcal163.1g261.1g5.3g0g
Suola, annos 3g27g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana12576g6165kcal414.2g1025.8g26.6g88g
Valittu annoskoko6288g3083kcal207.1g512.9g13.3g44g
Annoskoko puolitettuna3144g1541kcal103.6g256.5g6.7g22g
Arvot/100g100g49kcal3.3g8.2g0.2g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=414065