Annaburanan kaalikeitto

Suikaloi kaali
laitta kattilaan kaali ja lisää vesi, pippuri ja lihalimikuutiot.

Anna kiehua hiljalleen.

Ruskista jauheliha kevyesti ja lisää se keittoon, sekoita.

Anna kiehua hiljalleen n. 30 min.
Lisää Pirkka keittojuurekset, sekoita ja anna keiton valmistua hiljalleen vielä n. 1 tunti välillä sekoittaen.

Kypsymisaika on n. aika riippuen kaalista.

Talvikaali kypsyy/pehmenee hitaammin, kuin varhaiskaali.

Lisää lopuksi mausteita ja yrttejä mieltymystesi mukaan.

Esim meirami sopii hyvin kaalin kanssa.

Voit myös tukevoittaa keittoannostasi raejuustolla!

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Annaburana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali200g42kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Keittojuurekset pakaste (Pirkka)50g13kcal0.5g2.3g0.2g1.5g
Lihaliemikuutio Maggi3.7g11kcal0.3g0.3g0.9g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Maustepippuri, annos 1g0.3g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1258g379kcal35g18.8g18g11.4g
Valittu annoskoko629g190kcal17.5g9.4g9g5.7g
Annoskoko puolitettuna315g95kcal8.8g4.7g4.5g2.9g
Arvot/100g100g30kcal2.8g1.5g1.4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=334655