Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g58g38kcal1.9g2.8g2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.6g0.8kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g0.9g0.5kcal0g0.1g0g0g
Tilli mauste0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana126g81kcal3.8g6.2g4g0g
Valittu annoskoko63g40kcal1.9g3.1g2g0g
Annoskoko puolitettuna32g20kcal1g1.6g1g0g
Arvot/100g100g64kcal3g4.9g3.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789